Свята Ксен я Петербурзька велика-величезна!

Рівно відриваєш
від моторів гожих.
Від стола!
від бесід!
мов — подалі нам від зла...
Ксеніє! любов’ю до глибин
ти привела —
і я під Богом ходжу!..

Доля, може, так, —
і славослов’я відняла!
В серце упірну,
світ не потривожу...
Ангеле м’який, ти б квіткою цвіла...

Ти і то;нка й делікатна! і тебе
я не знаходжу:
крилами поперек ходжу,
ти — Художник,
я — художник!

В серце упірну,
всіх не потривожу.
Світ не зачепити б!
Без тебе я не можу.

10.07.2001, Гора;
15.04.2014


Рецензии