Акаф ст Юнацький заради д тей

Ростіте, діти!
Що суттєво – я згортка,
                й так повідомляю;
                ростіте, діти!
Світ – комашника менше.
                Але єсть я,
                де це не властиве.
Ростіте, діти.
Я – це й ви, хай затопчуть усе,
                та Акафіст не зможуть!
                це – діти!
Ростіте, діти, – ви –
                всесвітні поеми.
Ростіте.
Як ( пройшовши цей простір ) як мало
на виріст!
З прийдешніх небес –
                в кожнім личкові світло;
вам  «розкажуть»  про мене,
ви станете проти;
ростіте, діти!!
Це прекрасно,
                коли комусь нікуди дітись.
В мене кожне таке –
                передсмертне.
Простіте.
Радійте, діти,
я зробив те, чого не було
і без чого не буде.
Радійте, діти,
там, куди ви зійдете
                пунктиром, –
                нічого не втрачено ( зорі ) –
                ревальвація росту ( світло ) –
час короткий –
як втікають з вогню
до вогню –
               ростіте, діти!
В ім’я Бога, дітей і поетів –
          ростіте,
          ростіте,
          ростіте!

1981


Рецензии