Воскрес ння Христове. Поема

Воскресіння Христове
Поема

              Богу Христу Ісусу Вседержителю
              присвячується

1

Тільки б на Тебе дивитись!!
Тільки б сльозами
           умитись
Життя і смерть –
все однакове
Тільки б народи
Тобою відмити
все однакове –
та є Божественне
           слово.

Дім на Хрещатику –
        чи як? –
        зробити:
тільки б співати Тебе –
Тобою лиш жити!!

Славити небо
ранкове
і вечорове! –
Світ однаковий – та єсть
Божественне слово!!!

Одне неточне є слово –
й смерть входить,
так як диявол
тримає в схемах
народи...

Свято на всіх є –
це Твоє воскресіння!!!
Слово зростає в серцях
як насіння...
Життя і смерть –
усе однакове,
але зростає як вічне
це слово!..

Сходи і заходи – хай! –
веселитись!
Слову б живому...
в душі
народитись...
Думати й ділати!
спати й вставати!
Не снити!
слову б живому...
у серці роститись...

Бог Є! Воскрес!!!

Він охоплює – далі,
навіки Він з нами!
      Бог всенебес!
      Це є Світло
      над снами!!!

Падає слово в серце,
насінням:
ранок святого
      Його
      Воскресіння!!

2

А як це зможу?
Хай сяють в освяченні –
люди
це Люди –
в найвищому
значенні...

Кожна людина –
з найбільшим
значенням...
То як із Тобою!
А як із Тобою?

Так як Ти нині
стихії рождаєш...
Так, Ти є Слово –
і світ пропікаєш!
так Ти із деревом
так Ти з рікою
так Ти зві словом!
зціляєш
зі мною!

так Ти– яку Ти збираєш –
з водою
так Ти Собою її
проникаєш
так Ти воскрес –
і її обнімаєш!!

3

Так Ти і словом з глибин
               просяваєш...
Так, Ти є Цілий:
хоч не хочуть зціляєш!!
Все Ти є!
Просять –
і тишу вселяєш.

Кожна душа
Тебе славить
святая
бо раз Ти
торкнешся –
то вся вже не тая...

Славимо серцем! –
й словом
злітаєм!!
Скільки є скрилень!
      і – день
      спочиває...

Так, бо Ти – благість
і благі
відчувають...
Безсмертя. Безсмертя!! –
і сяють.

Паски засяють
теж – яйця освячені
а люди –
це Люди!
в найвищому
значенні!!..
А пропікаєш мене,
то я можу,
бо – Божий.

4

Христос – прийде!
Він і гряде!
Все дав Він мові,
подав у слові,
що із Любові!!

Христос воскрес!
Воістину воскрес!
Христос воскрес!
Воістину воскрес!!
Христос воскрес!
Воістину воскрес!!!

16.04.2017, Воскресіння Хритове


Рецензии