Пролетав буйний в тер над морем

Пролетав буйний вітер над морем,
Я тоді сиділа у човні,
Він розповів мені як бореться із злиднєм, горем,
Він все, все, все розповідав мені.

Він розповів про кораблі великі,
Про те кого він бачив на шляху,
Про те як переліт долають гуси дикі,
Як у горі орел перечека лиху.

І здіймались хвилі високо,
А я розповідь не слухала його.
Придивлялась щільніше далеко,
Вітер вмить считав про сумніви мого.
****
Що тобі, любий друже, болить так і мучить?;
Спитав вітер лагідно це,
Там коханий у морі, його знов відносить;,
Ах, так ти квапишся знов про ось це?!;

Я його в ранку бачив, він скоро поверне,
Запитав він про тебе мене,
І я дав йому слово, сказавші відверто,
А слово для мене велике, св*Яте.

Томуй час~за~часом тебе розважаю.
Щоб ти сумувать незмогла,
Думки я твої в глибині поважаю.
Ой, спокій ти мій відняла.

Гаразд, полетів я шукать його в морі,
Щоб вас неспіткало убогоє горе.


Рецензии