Псалом 5. Наймилосердн ша

     Псалом 5.
     Наймилосердніша

Заспівай в мені Цар-дзвоне,
на маківці,
язик у осерді
біле – біле
червоне – червоне
а все милосердніше!

Боже, де Ти? – хочу к Тобі прихилитися!
Чую спів – я ж співець Твій і голосник…
Боже, хочу співати у Тебе навчитися!
Отче, Христе, розв'яжіть мені
серця язик!!

Заспівай в мені, Цар-дзвоне,
на маківці,
язик у осерді
церква – церква
закони – закони
а все милосердніше!!

А з Марією – наймилосердніше!!!
Мати Божа – тисячу раз
пізнав – наймилосердніша!..
От, почули, які дала крила??
Вічний поміччю – в Трійці святий Миколай!..
Це Твоя,
Твоя сила у Небо злетіла,
Боже Слави! Христе!
допомагай!..

Слава Божа пером золотим нас
                прикрила…
Слава Божа в нас душі нетлінним життям
                осінила!

Заспівай в мені, Цар-дзвоне,
на маківці,
язик у осерді…

…Никне трава у полудень,
ще й на землі поникає,
Блискавка й грім не страшать так хлопів!
Перед Тобою у трепеті благоговійно
усіляке змовкає,
Царице Всеєдності!
прийми цей у серці спів.

О, як із найглибших сердець проникаєш –
прикрашати землю й Небо,
Єдина,
Духом в усьому усім і над всім!..

Вічністю віє,
В серці вічністю віє, віє…
Сильно вічністю віє,
збережи ще землянам життя,
Діво Маріє, Богородице Діво Маріє,
Сльози серця летять…
та вже не на землю летять!

Трійця з Марією – в тиші…
Трійця з Царицею – в тиші…
світ благоговіє…
ми є земля під ногами – ще полонені землі.
Діво у серці,
Властителько!
серце Маріє…
які є нещасні
голодні голі малі…

О Маріє, о Солов'їна!
із найглибших сердець
проникаєш  –
прикрашати землю й Небо,
Єдина,
Духом в усьому усім і над всім!..

Тріумфуй, Маріє!!  –
співа моє серце
Тріумфуй, Маріє!!
Співа моє серце!
Всі квіти полів  –
це серця на землі,
летіть до Марії!
й заплачте! – ви Матір,
варто сказати,
             забули
чи рідко пам'ятаєте,
і не щоднини, –
і зараз це бачите!

Хіба розумні люди??  –
Величайте Її! співайте
           серцем хвалу!  –
буде мало серцю, що любить!!!
Любіте Її, величайте Державу Її!
Правду казали святі, і я знаю:
світ тільки тому живий,
що Марія
спасає!..

Подивується самоприморожений світ:
“Велика Мати християнська!!!”

Велика Мати християнська… бо Наймилосердніша…

2000


Рецензии