Всед в спов дання

Вседіві  сповідання

Будь благословенна,
Богородице Діво, Маріє,
Благословенна єси ти в жонах!
Більш присипляння сердець
по мені не повіє:
Стала нежданно Одна в чотирьох
сторонах…

Сльози й обвал,
молодая ясна моя сило!
Зовнішній скік одійшов, де я звик…
Се якби вся від одвірка
Всегодна явилась,
То одійнявся б не тільки негодний язик.


Встав – і вклонюся Тобі, безневісна Невісто,
В дусі вседивному блискавка
в серці проста!!
Стала, вся світлом пітьму занавісила
Перед солодким сповіданням
в слові Христа.


Ниць упаду, світ живу в Тобі, благоговію!!
Все оправдовуюча,
всіх глибин Глибина…
Всіх благословеніє, Богородице Діво
                Маріє,
Благословенна Вседіво в жонах!
Будь благословенная, Богородице Діво, Маріє,
Благословенна навіки в жонах!!

2002


Рецензии