Для од рваних серцем

Блискавка зійде –
очищується повітря
ген сніг іде ж – очищується
повітря
геній в серці народиться –
це очистилося повітря
зірка в серце – і очищується
в просвітах
сльозою вмию словом
вмию і хутко кришталеве
витру


Благословлю – історії аннали
космос – і Сином розширене серце
і божественне і запальність –
єсть музиканти?
І одна – єсть
відчувається тональність?..
Гучніше! музики є між вами??

Сніг є... любов... не бачу
Єсть мить прозріння –
удачі!
Сліпа ще любов
і не бачу
і вихід! – любов зряча...

Любов! – не є качка!
виділи грішно святі що їдять
а зовсім інше – словом бачення!..

оце як дійдеш до цього нагаю –
блискавки – що й святі заморгають
сніги замигають
душі тікають – й тільки
п’ятки мигають!
«Мабуть, там є любов, –
чи не зашвидко тікаю?»

Покиньте іще в Австралії
перегріте бачення!
Киньте в Штатах обрядовеє
бачення:
Як молоде слово – Христа –
то вам, плотяним! –
нема пробачення.

А я кажу – нема пробачення!
Дивлюсь:
Бог стоїть чи не розгублений?
Ну, непередбачливий –
результат розвитку задуму,
прямо – Бог – розчулений...

Снігу, Боже! А!.. Снігу! Снігу! А-а!..
Щоб загрузли! Міста –
в селах, в снігах!! так –
протягнулися б срібнії
змійки горбками –
кого люблять, й прості-прості дорогожитності!
Копались і закопались в пам’яті
зм’ятій і стожильній!! Чим дорожити?
Без Бог-Сина і Слова –
несила жити.
Ще вовки встануть колом бродити!

І відірваним від серця –
як вам жити і шарудіти?..

29.12.2008


Рецензии