Корсунь-Шевченкiвський

Чарує погляд героїчний Корсунь.
Ріпак і небо тут формують стяг.
А хто побачив ту природу в очі,
Той неодмінно розчинився в днях.

Історії гуртують люди…
І пишуть кров’ю на стіні віків.
І через час, я чую битву всюди,
Яка луна ще з долі прабатьків.

Отак бринить й планида Кобзаря,
Який сидів у Корсуні, над Россю.
Змальовував красу, лишень пішла зоря,
Описував, як вітер гне колосся.

Земля-фортеця. Земля-цілитель.
Це місто – гордість, із початку його днів.
Бо, недарма, любив його такий мислитель,
Сказав аж так багато вічних слів.

Поглянь. Узриш бузковий рай.
Так пахне воля і погане гине.
Черкащина, улюблений мій край!
Моя любов тебе ніколи не покине.

_________________________
Присвячено Місту-герою Корсунь-Шевченківському.

© R. Tserkovnyy, 2017


Рецензии