Вусаты дзядзька

Вусаты дзядзька
(жэстачайшы санет з пятнаццаці радкоў)

У Піцеры тварыў Скарына,
на вершах Быкава я рос,
вучыў вусаты дзядзька сына
гісторыі краіны, дзе быў ён прэзідэнт.

Зачэм ты бульбу з мясам жрош:
раздевайся і работай.
кажа сын: - ты бацька жош,
аб шчасці для людзей твой кожны новы мэм.

Сын, мары гэта не твой лёс,
ты грай у хакей, расці кавун,
морквай Сігала кармі -
глядзі на вуліцы хапун,
не дапушчу я нашых слёз.

Сын! Сэнс санета такавы:
мы - беларусы, беларусы - не мы.


Рецензии