Сонет 138 из цикла Шекспир по иному

  "Когда клянёшься мне, что вся ты..."
                Вильям Шекспир. Сонет 138

Мені твердиш, що ти правдива на зразок,
Я хочу вірить: не омана це безбожна,
Та довіряти повністю тобі не можна -
Я від життя одержав не один урок.

У віршах тільки моложавий я своїх,
І знаю, що роки бувають не в повазі.
Неправду в діях пізнаю, в словах відразу,
Хоча і  щирість бачиться в очах твоїх.

Та про обмани ти признаєшся навряд,
І  я перед тобою буду молодитись,
З неправдою твоєю буду я миритись -
Твоя краса закутала в дурман і чад.

Ти не правдива, я не правдивий теж в собі,
Неправди наші між собою в боротьбі.


Рецензии