Несравнимое

Незрівнянне

(Сонет)

Салонного масштабу гострослове,
поколупавшись у пластах віків,
все ж припини розмови поверхові
про вищість панства й ницість кріпаків.

Згадай споруди й вироби зразкові,
полотна, гру на сцені, просто спів,
сміх іскрометний, браву й мудру мову,
зрівнявши те з розвагами панів.

І не принижуй величі Шевченка,
вельможне з нього не роби байстря.
В ім’я чого ці зверхні дзеньки-бреньки?
Калюжі штучні не зрівні морям.

Коваль із сонця часткою в обценьках
не гірший від невмілого царя.



––––––––

©Анатолій Загравенко.


Рецензии