Сонет 142 из цикла Шекспир по иному

                «Любовь – мой грех…»
                Вильям Шекспир. Сонет 142

Любов – не  гріх,  тому мій гнів несправедливий,
Любов мені в житті уроки піднесла.
При ревнощах докорам бути без числа,
І сліз  закоханих проллються цілі зливи.

Мені тепер лиш достеменно ясно стало:
Винити в зраді – я таких не маю прав.
Закоханий в довірі радощі пізнав,
Не довіряє хто – одержить бід немало.

Моя любов в рази грішніша від твоєї,
Якщо повірить у Шекспіра кругозір.
Берем корисне із сонетів до цих пір,
Шекспір примусив мислить творчістю своєю.

Безсмертні всі сонети, створені Шекспіром,
На запити життя  в них відповіді ділом.


Рецензии