Сонет 110 из цикла Шекспир по иному

                "Да, это правда: где я ни бывал..."
                Вильям Шекспир. Сонет 110

Зізнаюсь, каючись, що зраджував я все ж,
Удавано правдиву думку викривляв.
Новою пристрастю минувшу ображав,
З торгівцем почуттів бував я схожий теж.

Траплялось, що на вірність так дивився я,
Немов на архаїзм, не модним котрий став.
Та в помилкових діях швидко я пізнав,
Що ти найкраща від усіх, любов моя.

Прийми ж мою любов, немає їй кінця,
Лише тобі віддав  свої я почуття.
Я буду до закінчення свого життя
Поблизу рідного іконного лиця.

Як і раніше, тобі я знову повторю:
Богиня ти любові, з тобою я в раю.


Рецензии