То пусте!

 Втомився жити? То пусте!
За втомою настане звичка,
І день за днем як куділь - мичка,
Мотуз прядеться, а проте!..

 Втомився вірить? То пусте!
У рай відкриється дорога,
Стежина приведе до Бога,
І буде щастя, а проте!..

 Втомивсь кохати? То пусте!
Діждешся судженої - долі,
І найсолодшої неволі,
Прийде кохання, а проте!..

 Втомивсь чекати? То пусте!
Все перемелеться із часом,
Лиш волю не давай образам,
Живи без помсти, а проте!..

 Втомився вчитись? То пусте!
Тебе-ж не вчили а повчали,
За безкорисливість провчали,
Губили розум, а проте!..

 09.08.2003 р.


Рецензии