Радування ап. любов. Богослову

Радування апостолу любові
Іоану Богослову

1

Любов — улюблений душі є стан!
Коли любить незримий Океан! —
нічого нам не хочеться робити, —
нічого!
любити лиш й любити...
То — в Бога.

Радуйся, Іоане Богослове,
до Вогню пригорнув — увійти
мені,
стати.
Радуйся, — чисто в Вогневі,
сильно писати!
Радуйся, Іоане, ладе!
радуйся, крепкий!
дрож
на мусонах й пасатах!!
Радуйся, страшний,
страшний вертоградарю,
радуйся, сильний
любовію Божою атоме!

2

Все — сміття.
Серце віддам.
Світла печаль?
Світла печаль.
Нічого не жаль?
Нічого не жаль!
Вихопиш з скрути?
 До побачення, гер адам,
у світлій печалі ще можеш побути?

Радуйся, Боже світання у мені,
і всіх я вітаю!!
Радуйся, Іоане,
крилами духа літав я? Літаю!
Радуйся, світлий Іоане,
з любові і обрії відчувати.
Радуйся, з любові огня Океану
вчиш нас літати!

3

Боже, святий єси!
з святої благодаті
так слів мені б! —
світло слова; б писати, —
мене обламує
мене обм’якшує любов,
з кров’ю, без крові? —
вилізти мені? —
чи ті — слова
писала б
жорстка кров??
Зоря згасала б?!

Зоря згасала!
Ви в мене
на землі й внизу
ще договоритесь
до сала.
Чи слово — прочесало?

Викрутнів слово не ломало??
Радуйся, святий чесний Іоане,
серцем торкнутись — Бога шукати!!
Що тут, штрафбати?
Серця хотіти —
про серце і думають!
да тут швендяють
голубо-соромні ати-бати.
Радуйся, боже окрилля, ангеле, серцем —
джерело сліз відкривати!

Радуйся, поруч Бог,
тільки сльозою обняти!..
Бога хотіти —
про Нього лиш думати.
Серцем зітхати...
Радуйся, наш Іоане,
любов’ю огня Океану
вчиш нас літати!

4

Мушине є — мухам.
Орлине — орлам лиш,
злиньмо!!
Оповз світ
як линька!

Радуйся, раю святих,
й хто поруч є:
так як ти любиш Господа...
як любило Господнє — серце твоє...
Так щоб цілим серцем й казати!!
Радуйся, абсолютно цілком
полюблений брате мій...
Плакати б в світлій печалі —
й зітхати!..

Світліти б
і з радості
плакати!

5

Мить —
у світлі
постати


Радуйся, святий апостоле світлої Любові,
що вчиш світло жити і
серцем
писати!!
Радуйся, світлий-світлий Іоане!
Боже!
слава — не заповідь,
любити!! — й літати!!
Чого мусолите Христа ви,
планетні пасати?..


Рецензии