Серце мовчати навчить

Серце мовчати навчить

Дай це мені витекти душею
Із-під безневинної гори.
Грай мені над темінню зорею, –
Ясно чистим серцем говори.

Те, від чого серце полоніє,
В слізках відпуска і затиска.
Витягни мене в собі, Маріє, –
Жертву мою праведну в кусках.

Та й коли над миром заясніє
Зіронька заплакана така,
Знать, то ніби сталь – сльозу,
Марія
Витягла з гори на собі козака.

В серці з глибини тепло –
й печать:
Ти таки умовила мовчать…


Рецензии