Царськ терцини

Царськії  терцини

1

Всемилостивая і милосердна Діво,
Царице Неба і долин,
Про Тебе мова ангельська правдива

Ти подаєш всім непомильний слух,
Кого знаходиш із Небес предивно
І благородиш царськи рух

До всього чуйного лиш додаєш людині,
І слуху доброму – змістовний такт,
І музикальні царськії терцини

Наймилосердніша всемилостива Діво,
царице світлосяйних сфер,
Про Тебе слово молоде правдиве!

Я довго бігав , мов в полях дивак,
А Ти  мене любов’ю й зупинила  -
І Ти звеліла, щоби стало  т а к

Вселюбляча і недосяжна Діво!
Володарко прадавніх трав,
Про Тебе пісня вітру в травах
теж правдива

І заспіваю Богу просто неба
А Ти мене у травах розчеши
І витонченого прийми до себе

До непорочної кого здіймеш світлиці
В любові заспіває з краю в край:
Життя і смерть – то одяг,
без різниці
 
2

Сто тисяч сонць і піднімаюча любове!
Ти почуттям наповнила серця
Як Богом нашим ангельська розмова

І днює день, і ясно ніч ночує
І всяк підвісився на животі
І хто не ангел, той мене не чує…

Хто в суть протік – вже днесь її пізнають
І стануть все словами на Тобі
Царице,
Ти їх сільно видихаєш і вдихаєш

Сто тисяч сонць і відпускальная Любове,
Ти вільно відпускаєш, йдеш сама
Йде Духом Божим всім святим основа

Любові сило, всіх святих Святая!
Це – снить все на вколиханих місцях
А Ти і притягаєш й віддаляєш

І глибше вже було, й нейде поспіль
І всяк себе кладе неізреченно
Й лягає в сіть молитви, не в постіль!

Невісто неневісно нареченна!
Сто тисяч сонць – і притягальная Любов!
Як, Скарбе Божий, Ти зійдеш на мене?…

Сто тисяч сонць!  -  і розрішальная Любов!
І величальная в мені Любове!!!
Ти почуттям наповнила серця…
 
3

Ти породила нам Царя й Владику,
Владичице архангельських світів,
Що благоліпствують, ухвалені довіку

Хорами сяючих світил
оточена,
зійшла вниз для земного
Порятування світлих сил

І скільки тут вже можна бачить серцем
То для причастя до Страшних дарів
Народ Христовий ангельськи пасеш Ти!
 
Бог Святий старанням надихає
І як непереборная стіна
Народ Христовий сильно закриваєш

Стоять у темряві стовпи фортечні
І ясно світиш в тьмі і осяваєш
І світ віллято на переможні плечі

Хорами ангельських світил
Оточена,здіймаєш над землею
Весь порятунок Божих сил

Бо породила нам Царя і Бога!


Рецензии