Темрява на вулицях

Світло в кімнаті. Ніч. Київ.
Не спиться? Мені теж. Ходімо,
прогуляємося, поки відносно тихо,
бо вдень залізо, люди, машини.

Порожні вулиці покажуть свої обличчя,
без гордості, посмішок, гриму.
Прислухайся. Чуєш? Дихають
нашими кроками, а ми — їх пилом.

Завмри. Розчиняються наші сліди,
ми привиди дня вночі. Дивися
як тіні ідуть у вогнях ліхтарів,
і місто лоскоче дахами зірки.

27.04.2017


Рецензии