Любов дива жук

Любові дива і жук

Ясен згадав: під корою терпко;ю
він білий і гарний —
й пішов за обрій

комашки і джмелики, мабуть, згадать
домоглись, що вони дуже добрі
і в прощальнім назначенні знаком
знялись й полетіли
і пішли ген за обрій

імператорські рябчики — диво-лілеї —
було прямо написано в них —
ті серцем й злетіли за обрій
золотисті і білі лілеї —
Бог із нею, з красою —
також серцям йти за обрій?

постриваймо, а я що?
в себе вдивлятимусь — всі ж навколо
то раптом здіймуться серцями
в прощальному значенні — точно всі
всі єсьми добрі?

та я затужу
і от побіжу
і вертатиму...

«...а, — сказав якийсь спино-зелений
спиною жук, — не по смерть це:
ти вернися як слід
до початку — Їй в серце...»

28.07.2005


Рецензии