Нейрон

Почуваюсь тремтливим нейроном,
Що один серед інших клітин,
Закликає зайнять оборону -
Вийти з дому - у інші світи.

Реагую на шум і на світло,
І тремчу, пропускаючи ток,
Інформації - менше чи більше -
Я сигналю, аж чешеться лоб.

Імпульсивно - здригаюсь в конвульсії,
І терплю, поки сила мені
Перетерпіть, поки еволюція
Зробить вибір із сонних створінь.

Я - нейрон, я напружив аксони,
І чекаю, коли мій сигнал,
Зрозуміють легені і скроні,
Задній і передній портал.

Та дивлюся - що дупа товстіє,
Тіло грузне і - лежма лежить,
Всю інфу, що зливаю я, тліючи,
Наше ваше - не може "поймить".

Та в нейронів є теж свої жарти -
Вони запросто підуть в відключку,
Довбануть обличчям в асфальт,
І запросять на чай у психушку....


Рецензии