Писля 30 травня

День народження пройшло
Непомітним тихим святом
В рік, коли в Раду пішло
Бендерівство трикляте...

Ще не вмерла Україна,
А вже на частини ділять.
Стала мертва полонина,
Бо по неї танком мітять...

Всі гармати, кулемети
На Вкраїна чинять злочин.
Ніц - "за", усі - " проти"
Пробиваються з оточень...

Де ти, трудове завзяття
I веселі посмішки
В Києві горить багаття,
Ставлять всіх навколішки...

Та i хто ж права качає
Вони - не за Тараса.
Iх "Бандера" понавчає
За ними лише чорна полоса...

А Життя своє благає:
Просить схаменутись...
Фахівців не вистачає,
Щоб біди позбутись...

Стало мало Доброти
Лихо захищається
Сама Рада іде проти
З Америкою спіткається.

З усіма спілкуються
Проти рідного народу
Чужих грошей не цураються
Вбивцям на нагороду.

Як погладять Раді скроню -
Росії огризаються,
А як розіжмуть долоню -
Баксам залицяються!

Ще не вмерла Україна
В сторони хитається
I з кожною надією
Нижче нахиляється...

Онуки шляхтичів в нагоді
З вбивцями кохаються
З українського народу
Як із ворогів знущаються!..

I навіщо було вчитись
I ходити в школу,
Коли те, що було рідне,
Покинуте долу...

Роздувають попелище,
Та дарують зброю...
Янки кажуть: "Швидше-швидше
Йдіть з Росією до бою!"

Ті, що взяли в руки владу,
Навіть i не українці
Перше, що зробили - зраду:
Свій народ звели до стінці...

I нема тепер турботи
За свої стосунки
"Правим" надали роботи -
Вбивати всіх без порятунку...

Як розписують поле брані
Тільки но читати
Роблять лихо на майдані
Ховаються за цитати...

Поки йшли різноманітно,
Турботи не знали,
А тепер під себе швидко
Конституцію підім'яли...

Ворожнечі "сотні" топчуть
Землю України
Кров людську вурдалаки смокчуть
I стріляють в спини...

Те, що зараз відбувається,
Усіх людей лякає:
Місцевих багато вбивається -
Контингент влада міняє...

I в такому ось кошмарі
Скільки років жити?
I кого потім надалі
Будуть всі ганьбити?

Тільки ті, що посилають
Щастя руйнувати,
Себе кушем звеселяють
Штовхають сина на мати...

Перевага у цій бойні
Тільки за чужими,
Бо своїх вбивають свойнi
Руками своїми!..

Iнші люди сидять нишком
I чекають що скаже ТЕЛЕ.
Правда давно ходить пішки,
А неправда - вже в оселі!..

Кому надати перевагу,
Коли з тобою не воюють –
Нащо посилювати увагу
До тих, кого на смерть руйнують?

Червень 2014 року + 31 березня 2016 року


Рецензии