чудЕснi там грибОчки - бiлЕнькi бiлоБОчки!

   (Етюдик з мрЄЇ булОЇ натУри)

У нас на хуторОчку -
У нашому салРчку -
вышнЕвоому салРчку -
пiд вышнями грибОчки -
бiлЕнькi бiлобОчки!

CмачнI дУже ж грибОчки -
з кадУшки чи ж iз бОчки,
iз бАнки, з сковрОдки -
з горiлкою й без вОдки!

           А в нашому лiсОчку -
           у бАлочцi ВiльшАнцi:
           стоЯть дубИ й дубОчки -
           та вЕлетнi - пишАнцi:

           По три та й бiльш обхвАти -
           поблИзу нашой хАти:
           скорОмнi - не пихАтi -
           не багачИ жбагАтi!

           Пiд нИми - теж грибОчки -
           та зОвсм не у бОчцi
           i нАвiть не в кадУшцi -
           товстЕценькiй подрУжцi:

           i нАвiть не в ОббАми -
           грибОчки - пiд дубАми:
           таж - прАвдА - не бiлЕньки -
           iржАвi та жовтЕнькi!

          Та - все-ж - смачнI грибОчки -
          дУже ж смачнI грибОчки:
          з кадУшки чи ж iз бОчки,
          iз бАнки, з сковрОдки -
          з горiлкою - без вОдки!

            **************

          Та й i у нас в Тянь-ШАнi -
          дУже ж смачнI грибОчки:
          з кадУшки чи ж iз бОчки,
          iз бАнки, з сковрОдки -
          з горiлкою - без вОдки!

          Хоч i не з-пiд дубОчкiв,
          не з вИшневих садОчкiв:
          пiд ТРАВами висОкими  -
          з горАми - не жорстОкими:

          пiд ТРАВами югАна -
          на схИоах, на полЯнах:
          чудЕснi там грибОчки:
          бiлЕнькi бiлобОчки!

          на схИоах, на полЯнах:
          в кадУшки та у бОчки,
          у бАнки, в сковрОдки -
          з горiлкою й без вОдки!
     ...................
        ВИК Донэцьк  6 трАвэня 2017-го


Рецензии