Урхьницад хьуланачил

Набзиб цунси ва цайси
Цlумбухъун гlянцlси аги,
Тяп муръаван марайси
Бакlиб цlудара дуги.

Къябудар, мицlирбирар
Уркlилизиб ил аги,
Диркахъули чумилра
Хlяйчи дила хlял-аги.

Бячунсиван билзан чарх
Айгъиртала илхъили...
Кьакьаварибсиванра
Кьацlдикlули мирхъили.

Ну декlли зягlиплира
Чехlериадли рахъхlи,
Дуги-хlери дуцили,
Гьархlедикlур Бац-Бархlи.

Хlечицун хlясратлира
Ну дунъя хъумартурли,
Урцулра чинавалра
Ну пикрумала турли.

Яра - хlерхулрав хlечи?
Сен васвасъай каршулра?
Хlу мякьлар чераайчи,
Ну мехlурван вашулра.

Белчlи дила гьар суайс
Хlела хlулбазир жаваб,
Илдазирад кlел берхlи
Мурталра гьардикlур наб.

Жургъбикlуси бекlличил,
Уркlиличил - рурхъуси,
Каркус ну дукла хlела
Гьар биркlайчил булхъуси.

Бургъуси урхьугъунти
Хьулана кягlилра ну,
Дила уркlила аргъри
Чумал дус гьар бархlи хlу.


Рецензии