Меч Жанни дАрк

      Дзюбі Івану Михайловичу
      присвячується

Скажи мені — хто ти?
Скажи собі — хто ти?
Скажи мені, у серце влий —
Куди ти хочеш йти?

А що, як ти святий, —
На вістрі гостроти!
Скажи мені — і серце вріж!—
Хто плоть буде нести?

Скажи, хто друг, да розповіж —
І я скажу, хто ти.
Ось слово, твоє, меч! — який
Поцілував святий?!
І —
ти скажеш — хто ти…
Прости.

"Прости мій меч,
він і на мене не зважа:
це той , який «заріже без ножа»,
пульсуючим ім’ям здорової природи".
Це біля нього — я!
і всі втікаючі народи…

18.03.2010


Рецензии