Початок спас ння Укра ни

Початок спасіння України

Воскресни, Господи,
що твориш величну погоду!
Ти єси Бог, творяй чудеса:
Нехай в нас воскресне
нестопкана Духа краса,
Яка Тобі в Небі
присутньою є за природою!

Воскреслий Господи й Боже,
звернись до народу,
А з дольних сердець і очей
хай сяйне голосам,
Щоб усім провернулися очі –
із крайнього перевороту!

Воскресни в нас, Господи! –
створив єси дику вселенську природу:
І землю, й моря, й всю твар,
що у них, сотворив:
Безсловесна вона і вдивляється в нас
до цієї пори,
І стражда, і волає – з-за упалого серця пригоди…
Розв’яжи нам язик!! –
Наверни нас братам
 для слов’янської згоди:
 Ти збери нас до ангелів, ангелів –
з нами збери:
Дай дихнути лісам!!
Всемогутній, Всесильний, явися
 глаголати! Сам –
і Воскреслий, й крізь нас
воскрешаючи страшну свободу!

Ти в нас дивишся серце,
всіхвоскрешаюче Слово! –
Й попускаєш на заході сонця
звучати лісам:
То з бездонних криниць возсіяє
предвічна краса,
Се, мов діти, тремтять:
яке в нас вже усе випадкове…

«Ігоре! – мовиш – передивись своє серце.
І ним –
передивись рідну землю в пітьмі:
Кого виявиш десь в темноті,
вже чувайте самі:
Чом полями душа
мов земля
попід вами трясеться.»

Чом не чуємо слова –
й не бачим своєї землі?
Чом не чуємо вже під собою вкраїнську
 землицю?
Бо не маєм прибіжищем Матір Святу,
так як слід Всецарицю:
Не стоїть Вона в душах усіх,
що є злі, –
Скільки зможе Марія
на всю цю негоду дивиться???

Попід ліхтарями захмарено ходить
українська ніч
Й побирається крихтами темної їжі…
Не почутий – від Господа Бога
 Куїнджі…
Чом не чути всім праведну в Богові
річ?!!

Пийте воду від Божого звільнення
цього народу –
Добру воду, хто прагне у Бозі
своєї ходи!
Воскресни, Господи,
що твориш з народом святую угоду!
Бо з розчуленим серцем
коріння сердець
у Собі насадив.

10.04.2004


Рецензии