Риза золота

      Сергієві Волченко — братові в Христі
      і пілотові — присвячую

Мій сердечний ніжний друже,
Десь то йдуть наші літа...
Чом на тобі, вірний дубе,
Риза золота?

На горі ми стали разом,—
А гора! горять літа!
Чом на тобі, ніжний друже,
Риза золота?

І не знаємо, й не взнають...
Хоч по наших по слідах
Ще прийдуть і заспівають —
«Риза золота...»

На горі ми знали дужість!
А гора — Гора свята.
Чом на тобі, вічний друже,
Риза золота?

1997


Рецензии