Боже, постав лише...

Боже, постав лише
пожити в чистоті,
у серці чистоті відповідаю.
І серцем між нечистих знемагаю –
постав мене в свої ліси святі!..

Подай душі
сердечний передзвін:
людину я чи звіра привітаю –
Твого посланця –
і по тому взнаю,
що серцем чистий він –
Святого Духа більш не проганяє...

А більше я і не прохаю.

1999


Рецензии