В тиш глагол спов дуйте Христа Живого

Я
слово вранішнє апостола
послухав би

благословляється
відлазить темнота
пливе
і водить як корова здухом

ов-ва
туман?!!
небесні вводяться воли
з парою морди
місце дають крайнім
є як були

світало б вже

і всяк є в тиші
і є глагол
як є гора
і як кізяк
й зерно добра
у ньому
курам
стихлі миші

є все й ніщо
навіть життя чернече
а в людській
тож глухій оселі
відсиріла і місцем впала стеля
немов епоха, –
світить порожнеча

хто б слово
вранішнє у тиші та й послухав?

1997


Рецензии