Найперше музикантом см лим буть...

Найперше – музикантом смілим буть
Своїй душі, що вже понесла тихо
Зароджену, нову, незнану суть.
Що з духу, й слова,
і поривчатого лиха
Готова в музику скакнути
і в вірші...

Все починається з пориву сил душі!!!
Скритна любов,
якщо й життя йде тут,
Ведуть в найневблаганнішу могуть!

Здіймається!!
І тут вже хто кого.
Хто кого вловить першопочатково.
Тримайтесь! – за порив душі
раптовий,
Усе горить! –
Все плавить сей вогонь!

Вир лізе горлом в небеса
ясноголові!
Здіймайтесь в небо!
і скидайте все із слова,
Що не первісне,
що не візьме звук
Божественності...
Те, що не хоче Дух Святий!

Уважніше! Чванливі! Гонорові!
Будьте рішучо і на смерть готові:
Один Він
тільки й понесе
в потоці новім,
Де стріне вас неізреченне слово
З таким безмежжям світла і любові,
Що стане ясно як народжується Син.
І сльози серця перепинять вам вуста.
І музика вже легка і проста,
і лагідна.
Це ви в Ісуса, у Христа.

1998


Рецензии