Приходи на меня... - пер. А. Ахматовой

Come to look at me, come, please.
I am living and I am in pain.
No one could warm that hands, indeed,
Said that lips: "Let's end that!"

Every evening they carry to window
My arm-chair. I see there roads.
Oh, how could I reproach you now
For the bitterness of my trouble!

I'm afraid of nothing on earth,
Getting pale in a gasping of breath,
Only nights are really horrorful,
When your eyes in dream I meet again.

---
Анна Ахматова

Приходи на меня посмотреть.
Приходи. Я живая. Мне больно.
Этих рук никому не согреть,
Эти губы сказали: "Довольно!"

Каждый вечер подносят к окну
Мое кресло. Я вижу дороги.
О, тебя ли, тебя ль упрекну
За последнюю горечь тревоги!

Не боюсь на земле ничего,
В задыханьях тяжелых бледнея.
Только ночи страшны оттого,
Что глаза твои вижу во сне я.


Рецензии