Сонет 100-2 шуточный из цикла Шекспир по иному

          «Где муза? Что молчат ее уста…?»
               Вильям Шекспир. Сонет 100.

Потрібні взяти звідкіля мені слова,
Щоб сотворить щось, із сонетом схоже?
Головонька моя, сивенька голова,
Можливо, розум твій в тім допоможе?

Але  в тобі ж одна полова і трава,
Не маєш  ні катрена, ні терцета.
Де альфа їх, омега, гамма, бета?
О, Муза мила! Ти ніскільки не права.

Твоїм капризам вічно потакаю,
Як раб, беззаперечно,
А ти собі мовчиш безпечно.

Що ігноруєш – віками не забуду,
Але писати вірші я все рівно буду.
До мене ти повернешся – я твердо знаю.


Рецензии