Осiнь

Дивись, як гарно – осінь  тиха.
Нічого не змінилося в житті.
Кружляє листя – моя  втіха,
Краплинки листопада золоті.


Нічого і не зміниться, я знаю.
Заголосять до вирію птахи,
Та й зникнуть за далеким небокраєм
І журавлі, і ластівки.


На згадку понесуть на крилах
Від бабиного літа сивину.
Немов остання мрія відлетіла
Далеко у незнану чужину.


Покрасувалась осінь та й тікає,
Мов попелюшка залишає бал.
І з кожним днем її краса згасає,
Згасає з кожним днем яскравість барв.


А замість того дива  голо й сіро,
Дощі холодні та важкий туман.
Відгомоніла, відкружляла, відлетіла –
У вирій подалась за океан.


Рецензии