Як бути

Старі люди говорили, як колись жилося,
А ми дітьми прислухались - згадуємо й досі,
Бо коли б того не чули, нічого й згадати,
Нічого було б нащадкам знов розповідати...

А життя було, як Бог дасть, - всякого бувало -
В кожній хаті пахло хлібом, та не в кожній - салом.
І пани були і бідні - тоді так велося.
Люди Бога не цурались, жили, як жилося.

Не даремно ж люди кажуть, що пани панують,
А як хам у пани сяде, то все і зруйнує.
От і в нас так відбулося, та гарного мало,
Ні панів нема, ні бідних та й добра не стало.

Запитаймо ж йно у серця, щоб нам підказало, -
Чи із голоду попухнуть, чи мати хліб та сало?!

(1991рік)


Рецензии