Сонет 89 из цикла Шекспир по иному

               "Скажи, что ты нашла во мне черту..."
                Вильям Шекспир. Сонет 89

Я знаю, що  перед тобою завинив,
Пробач, або вели четвертувати.
Як хочеш назови, скажи, що закривив,
Начну тоді я дійсно шкутильгати.

Чи відшукай з образливих всіх слів одно,
Наповнене образою для мене.
Нехай принизливо звучить мені воно,
Терпіть я буду, винен достеменно.

Але кричать не буду, як кохав тебе,
Свої вуста замкну, мовчати буду.
З останніх сил, щоб стримувать себе,
Навіюватиму: «Її забуду…»

Собі   лиш тільки на біду
Тебе я стороною обійду.


Рецензии