Дорожня замальовка

Сидить сорока на кущі
і на проїжджих нуль уваги.
Земля волає про дощі,
а навкруги травневі стяги…

Початок травня, на лугах
вже підіймається травичка,
пшениця й жито у полях
і просить все живе водички.

В часи травневі ці завжди
любити хочеться й співати.
Не дай нам, Господи, біди,
хай сина стріне кожна мати.

І наречена хай завжди
із війська хлопця дочекає.
Під сонцем квітнуть хай сади,
і пісня радісна лунає.

2, 3 травня 2017


Рецензии