Врожай

Вітер осінній гуляє степами,
До хати летить,зриваючи листя,
Тремтить горобина,сяє вогнями,
Калину хитає з червоним намистом.

Цей вітер гуляка по скроням дерев,   
Біжить,та ніхто його не зупине,
На сад налетить,мов могучий орел,
Яблоки,груші додолу скине.

Аж ось під вікном зустріне горіха,
Гілля нахилить та сильно хитає,
Посипляться,мов через сита проріхи,
Смачненьки горішки, ми їх позбираєм.

У зимку,як морозно стане на дворі,
У хаті натоплено,віє теплом,
Миска горіхів стане до столу,
Навкруги сідаємо, смачно їмо.

Мамо спечуть чарівного торту,
Горіхом дрібненьким його обсипає,
Положить в середину,зверху та збоку,
З горіховим тортом свята зустрічаєм.


Рецензии