Час

Хочеш, я тобі розповім, що таке час?
Без твоїх наукових термінів і теорій.
Час - це діти, що йдуть до школи останній раз.
Час - це крапка в кінці найкращої із історій.

Час - це срібло в волоссі рідних твоїх батьків.
Час - це кроки іще вчорашнього немовляти.
Час - це річка весною вийшла із берегів,
І її не спинити, друже, не обійняти.

Час - це хатка маленька десь на краю села.
Час - це співи пташині після зимових снів,
Невеличке ципля, що вискакує з-під крила,
Позабуті листи, на які ти не відповів.

Час - це ти босоніж по стежці, мале хлоп'я.
Час - це син твій по тій же стежці біжить, сміється.
Це дорога, що крізь роки тебе провела
Від колиски і казки, їх залишивши в серці.


Рецензии