Рубiж

Найкращі йдуть і сліз вже не лишилося
бо розумієш--суть життя не в тілі.
Вся суть  у тому-- що душі судилося
на власному шляху, до спільних цілей.

Життя таке, яке ми обираємо
по цю (чи іншу) сторону межі,
на якій душу до безмежжя розпинаємо,
в дуальності одвічнім рубежі.

Одвічний бій добра і зла у серці...
Одвічні пошуки себе у боротьбі...
Одвічні сподівання, що мине цей
рубіж (ще не подоланий) в тобі...

І кожен в собі є самим найкращим--
бо кожен знає неосознано всю суть,
що, ніби кимось, кинута на призволяще
й душею піднята, щоб до єства збагнуть.

(ХТ 01.05.2017)


Рецензии