ДАДА ВА ДИН

ДАДА ВА ДИН

Я жан, гагь пашман, гагь шад, дада!
Узура пуза увкан саб-кьюб келима!
Увуз тярифнан гафар гизафдар дупна!
Хъа йиздар ибак дарди мигъитана.

Я жан, хабахъ багъ хъайи дада,
аьгъяйвуз, багъ яв веледариз к1ураза!
Я жан, гъвалахъ дагъ хъайи дада,
аьгъяйвуз, дагъ яв жилириз  к1ураза.

Гъи яв багъди йимишар хура
бит1ран зегьер кич1ибгнайи…
Гъи яв чру дагъ гьадабхьура
дилихру хиларин куч1али кубграйи…

Я жан, гъюнаригъ гъагъ гъяйи дада,
яв нивгъар масу туврайидарикан гьап1уз ккава?!
Я жан, сундкьиъ гьязурди агъ айи дада,
дурар дидгъян уву фила гъидиржуйк1ана…

Гъи яв багъ, дада, ккидипура динди,
Заанур гат1ахьну, аллагь дибиснайибди!
Яв дагъ, дада, ц1а кипну убгура динди,
чаз вуйи кафнягъян явдар гъидиржури!


Рецензии