Ти менi промовчи, -поглядом

Ти мені промовчи,-поглядом.
Ти мене відгадай,-серденьком.
Не мори моє серце,-голодом.
І мене не жадай,-окликом.

Ти почуй стогін тіла,-думкою.
Та благання пусти,-квіткою.
В серці своєму носи,-сумкою.
Не жадай мені,-долі кліткою.

Відпусти іще,-в небо птахою.
Та до тіла горни,-сорочкою.
Не бери з мене слово,-свахою.
Не віддай мене заміж,-дочкою.

В почуття нирни,-в краплю краплею.
Пробіжи струмком,-у крові моїй.
Не гони мене мов грозу в ночі.
Під дощем моїм...стійко стій!
  (Понкратова.О.В.)


Рецензии