Нашто з труны мяне вымаеш

АЛЯКСАНДР ВАТ

Нашто з труны мяне вымаеш...
Шэпчаш нашто каханы...каханы...
Труна выгаднейшая з люляк.
Па святле, па людзях, па часах навошта мяне цягнуць?

Труна мне толькі патрэбна, дом мой, дамавіна.
Я ўжо й крыжа не хачу, не хачу на труне крыжа.
За мінулым часам стаў я між крыжам і марнасцю,
Сёння з-пад крыжа і з крыжа клічу я толькі марнасць!


Рецензии