День рождения. Кристина Россетти

                CHRISTINA ROSSETTI

          A BIRTHDAY
 
   My heart is like a singing bird
     Whose nest is on a watered shoot;
   My heart is like an apple-tree
     Whose boughs are bent with thick-set fruit;
   My heart is like a rainbow shell
     That paddles in a halcyon sea;
   My heart is gladder than all these
     Because my love is come to me.

                (abridged)


         День рождения

   Моё сердечко - соловей,
     в кустах свивающий гнездо;
   Моё сердечко - груз ветвей,
     сгибающихся от плодов;
   Моё сердечко - радуг свет
     морских ракушек всех сортов;
   Счастливей сердца в мире нет -
     ко мне пришла моя любовь.


Рецензии