Сонет 131 из цикла Шекспир по иному

                «Ты прихоти полна и любишь власть…»
                Вильям Шекспир. Сонет 131



Хто  із людей не любить благ і владувати?
Білявочка-красуня, ти такОж одна із тих.
Скількох твоя краса в полон зуміла взяти?
Але від твого холоду жар почуттів їх стих.

Привабив багатьох твій образ, такий світлий,
Богинею над ними любила владувать.
Ти - Королева Сніжна,  торОс  льодовий цільний,
Від тебе не однОму  мороз прийшлось пізнать.

Хотіла доказати  закоханим у тебе,
Що в  серці нема звичайних   почуттів, земних.
Ти є реклама, яку  би  порівняти треба
Із  Королевою казковою,  яка із криг.

Я – Кай*,  в полоні я у Королеви Сніжної,
Нехай любов моя лишиться безутішною.
__________________________________________________
*См. сказку Х. К. Андерсена «Снежная Королева»


 


Рецензии