До 31 рiчницi Чорнобильськоi катастрофи

 
ЧОРНОБИЛЬ

За що надіслано це лихо?
Чи мало нам було страждань?
Під саркофагом ще не стихло,
Бо смерть не всю зібрала дань.

Під саркофагом напіврозпад,
Нестримний атом там не спить.
З дня катастрофи туга, розпач
Не затухають ні на мить.

Твоя страшна, Чорнобиль, назва
Тепер залишилась навік.
Мов лезо, ранить серце спазма
І відчайдушний з горя крик.

Та все не виплакати горе,
Скорботно дзвін як не дзвони.
Народу нашого сліз море
Там, де нема його вини.

Де по загиблим плачуть дзвони,
Набат за інвалідів б'є.
Ми всі з забрудненої зони -
Народ повсюди сльози ллє.


Рецензии