В лес мы пошлы ж

І дровць прыныслы на святкы.
Ну, оСтопГрамМылысь

Дождь по земЛе сКачет!
А я во томЛюся:
Как жэ? Ну, я тут
Шчось спальваты ж думав…

І, хы, пырыстав тоj.
Ну-да. Бо ж чы молюся
За всіх навыть Люсёк,
Шо мусор нам в пасць.

А дров прынысты? Шывка!.. –
А! Да. Я тут Бурка.
Но… ек грэпнувся дід!..
Ах с3пынувСІК Сь:

Ну, Ты там впік!..
Да нет. Кажэ: ну, я,
Да, j ны согрышу ж пак
Шэ j у хлыву во зь.   

Іды возьмы шэ ж дровішк,
Колы круглякы одны.
Ну, порубалы пынькы
Гонды во всэ с ля мні.

От і скользы-катысь!
Куды вуж хатыш.
Гоко ж за вока, ек кажуть жыды.
От мы j jім впыклысь.

Порізалы всі вш слывкы!
Пуд носом, ну, в Кіць.
А мы ж бо jіх гіх
Да і ув шызы ш.

Так шо мы j прыпадаjім
Прыд всекымы кавалкамы.
Впалы на зэмлю собі,
Просымо ва у Ізідк:

Ах, Маці родна, святы
Зрізалы всі зылыні!
Так шо Ты уш зачны
Шэ з раз 7 пынькы.

Іj от: одуванчыкыj
Тыпэр но j поjімш.
Ну, с шчавылём та голіjкамы.
Такы ось в нас Діды.

Зном ж святкы в слыпындь!
Бо мы культур не іных:
Празновалы ж
Навськыj Вылыкдынь.

Но!.. зарэ зь Сашк повылыв.
От мы j повылысь
Ужэ j на лытвын.
Ныма обрадыj своjіх.

Мы ж і хоронымо
Прам на захід,
Ек во в Рыловыч.
А ны на півноч завжды качаньмы.
Заканавськые плымЕ бо мы.


Рецензии