Мигъитана сарди

(Мяъли)
Мяракайиз гъач кIурашра, ис дапIну гюрчег улар,
Дуснуава ккилигурашра, апIури назар.
Улуп гъапну кIури, кIван сир, мапIана тахсир.
Разивал тувиш ккунир, апIурхьа сумчир.

Йипа гьапIуз cарди, мучIу завуъ вазси,
Чюлиъ айи гьарси, гъитнава зу гьаз?
Йипа гьапIуз ширин, улари аш сирин,
Бахтра жара ярин, балгурава гьаз?

Вазар гъушну, йисар гъушну, ширин вузуз яв нефес.
Йигъди-йишвди ккунзуз багахь ебхьури яв сес.
Яв кIару улар, аман, гьархдариз гьич кIваълан.
Ккундузуз гъапиш, масан, ккебгъурхьа хизан.


Рецензии