Багьаллу шаир

Ашукь шлуси бюлбюл ручIниин гвачIнин,
ЮкIв чIиви гъапIнийиз му яв цIарари.
Уягъ шлуси дюнья, аквнахьди ахсрин,
Хъебгну юкIвра лицруган яв шиърариъ.

Багъри чIалнан мухриъ айи сефил гафар,
Адагъну, ава ирчри, му  йиз  мухриъ.
Шиъриъ диврай такабур, назук цIарар,
Архьну кIулиъ, йиз кIвахьна рякъ абгури.

Фикрарихьди кIул дубхьнайиган гъагъи,
ГъапIиган юкIв сефил, пашман дердери,
Аквра тувру, туврайиганси вазли,          
Яв шиърарин дарман кайи гафари.

Шиърар вуйив сивун шидси марццидар,
Жандин айитI гьевеснан цIа ипрудар.
КкунийкIан, аьгъю апIуз сабанкьан, яв кIван сир,
БикIурайган шиир, багьаллу шаир!

(Элмира Аьшурбеговайиз бахш вуди).


Рецензии
Эльмирайин ликрикк йишв фукьан ккухьнук1ан... – чухсагъул рябкъюрадариз...

Рашид Азизов 2   11.09.2017 21:21     Заявить о нарушении