Сабпи мюгьюббат

Сан нивкIукди гъахьунза ихь дагълариъ.
Мукьан мурар уткан вуйиб аьгъдайзуз.
Ригъдин аквси яв манишин кIваз туври,
Узухьинди гъюри уву гъяркъюнзуз.

БицIивалин дуствал кIваин апIури,
Лицурайхьа гъулан багахь хярариъ.
Уьмрин мяна фу ву йиз, уву дарди?
Зат гьархдарзуз, гъапнийва цIиб нач кади.

Улариз лигури, кIваз хабарсузди,
Гъахьунва узуз саб дупну инсан багъри.
Ебгура юкIв, сивуъ айи жейранси,
Дюн’я тувси гъабхьунзуз му гафари.

КIул за дапIну машназди яв гъилигган,
Пашманвал гъябкъюнзуз гюрчег улариъ.
Яв бахт уву жара багъдиъ гъабалгган,
МучIу гъабхьну ригъ йиз уьмрин завариъ.

Яраб му бахт инсандин фициб вуйкIан?
НивкI’ан уягъ духьнашра, хабар дарзуз.
ЦIа кабхънайи юкIв багахьси гъябкъиган,
Уьмрин мяна фу вуш, аьгъю гъабхьунзуз.

Сан нивкIукди гъахьунза ихь дагълариъ.
Мукьан мурар уткан вуйиб аьгъдайзуз.
Ригъдин аквси яв манишин кIваз туври,
Узухьинди гъюри уву гъяркъюнзуз.


Рецензии
"...зуз" – гат1абхь, бик1 чан "...узуз" – правилиярт1ан гьуубк1у гаф бик1уб ужу ву...

Рашид Азизов 2   11.09.2017 20:34     Заявить о нарушении
Рашид халу, чухсагъул. Баракаллагь увуз ва аферин! Яв марцци кIваз, апIурайи кюмекназ, туврайи насигьятназ!!! ЦIибди вушра, танишвализ рази вуза.

Гюльмагомед Расулов   27.05.2019 18:53   Заявить о нарушении