Каждый день... с белорусского

Кожны дзень — як глыток віна —
араматны, салодкі, хмельны.
І, здаецца, яшчэ да дна
не паўчаркі, а келіх — цэльны.

Неўпівальны — каб піць і піць —
і адпойваць пітвом гаючым
плоць і дух, што так прагнуць жыць,
і не меней, чым неўміруча.

Кожны дзень... Мне краса твая—
свята святаў і дзіва дзіваў!
Гэта шчасце тварыць-ваяць
і не дбаць аб вялікім хціва —

а надзённае смакаваць
і за існае дзякваць Богу... 
І любіць, і да ста "куваць"...
Не, зязюлечка, не, не многа!


http://www.stihi.ru/2017/03/12/2529 Лаззаро.


        *******


Каждый день - как глоток вина -
Ароматный, сладкий, пьянящий!
И как здорово, что до дна
Не пол-чарки - бокал звенящий!

Не напьёшься им - пить и пить,
Исцеляя питьем чудесным
Плоть и дух, что желают  жить,
Даже в том, земным  не известном.

Каждый день ... Мне краса твоя-
Праздник,  счастье моё многоликое!
Проживая,  творить-ваять
Без претензии на великое,

А насущное смаковать
С благодарностью к нашему Богу
И любить,  и до ста  считать...
Нет, кукушечка,  нет, не много!


Рецензии
На это произведение написаны 4 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.