Нуьц1уьгърин хуьр!

Зи хайи хуьр-Нуьц1уьгърин хуьр,
Зи рик1е (а)вай лезги уьмуьр,
Хуш я заз вин к1амар,вац1ар,
Тик акъвазнай лезги дагьар!

Къацу чуьлдал цуьквер алай,
Живед ц1арц1ар къугъвазава,
Хуьруьн тамук хъуьт1е авай,
Къайи булах ргазава.

Гуьрчег рушар-жегьил лекьер,
Чи хьуре (а)вай вик1егь рик1ер,
Далдам,зуьрне,лезги мехъер
Такабурлуз аквазава.

Гуьрчег чандар кьуьзуь хьанва,
Сефилзава лекьерин чил,
Жуван ватан рик1е туна
Лугьузва за къе и шиир!

Уях жемир-зурба хьухь вун!
Зи Нуц1уьгърин кьил вине хьуй,
Къугъваз дагъда мани гарун,
Вун виридан рик1еваз хьуй.


Рецензии